Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyibe került egy tábla csokoládé

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
Zsuzsi 3 tábla csokoládét és 96 Ft-ért rágógumit vásárolt. A nővére 2 tábla ugyanolyan csokoládét vásárolt, és így 240 Ft-tal kevesebbet költött.
Mennyibe került egy tábla csokoládé?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`3 * cs + 96 = 2 * cs + 240`
`3 * cs - 2 * cs = 240 - 96`
`cs = color(red)144`

Ellenőrzés:
`{:(3 * cs + 96 = 3 * 144 + 96 = 432 + 96 = 528) ,
(2 * cs + 240 = 2 * 144 + 240 = 288 + 240 = 528):} } ✓`
0