Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtan, ideális gázok belső energiája

Főoldal » Középiskola » Fizika
357
Héliumgáz moláris tömege 4 g/mol, hőmérséklete 127 °C. Mekkora a részecskék átlagsebessége?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_"átl"=sqrt((8*"R"*"T")/(pi*"M"))=sqrt((8*"8,314" \ J/("mol"*"K")*"400,15" \ "K")/(pi*4*10^-3 \ ("kg")/("mol")))=color(red)("1.455,31" \ m/s)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0