Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
384
Vízszintes talajon 4 kg tömegű testnek húzunk 200 m távolságra. Legyen a súrlódási együttható a test és a talaj között 0.1. A húzás során mekkora a munkavégzésünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=4kg; s=200m; μ=0,1
W=Fs=mgs=4*10*200=8000J
-Ws=μmgs=0,1*4*10*200=800J
Wössz=8000+800=8800J
0