Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
411
h = 20 m magasságból m = 4 kg tömegű test szabadon esik. Mekkora a test mozgási energiája a földetéréskor? Mekkora a sebessége a földetéréskor? A szabadesés gyorsulása legyen 10 m/s2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Eh=mgh=4*10*20=800J
Em=Eh=800J
Em= ½mv²
800=½*4*v²
400=v²
v=20 m/s
0