Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
396
Az első három kéne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`Deltal=alpha_a*l_0*DeltaT="2,4"*10^-5 \ 1/(°C)*100 \ m*(45 \ °C-15 \ °C)="0,072" \ m=color(red)(72 \ cm)`



2.)
`l_0=(Deltal)/(alpha_r*DeltaT)=("0,01" \ m)/("1,6"*10^-5 \ 1/(°C)*100 \ °C)=color(red)("6,25" \ m)`



3.)
`T=T_1+(Deltal)/(alpha_v*l_0)=20 \ °C+("0,012" \ m)/("1,1"*10^-5 \ 1 / (°C)*10 \ m)=color(red)("129,09" \ °C)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0