Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testatlohossz,felszin

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Egy teglatest terfogata 2940cm3,eleinek aranya 3:4:5. Mekkora a teglatest felszine? Szamitsa ki a teglatest testatlojanak hosszat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=a*b*c`

`2.940=3x*4x*5x`

`2.940=60x^3`

`49=x^3`

`root(3)(49)=x`



`a=3x=3root(3)(49) \ cm`

`b=4x=4root(3)(49) \ cm`

`c=5x=5root(3)(49) \ cm`



`A=2*(a*b+a*c+b*c)=2*(3root(3)(49)*4root(3)(49)+3root(3)(49)*5root(3)(49)+4root(3)(49)*5root(3)(49))=color(red)("1.258,71" \ cm^2)`



`D=sqrt(a^2+b^2+c^2)=sqrt((3root(3)(49))^2+(4root(3)(49))^2+(5root(3)(49))^2)=color(red)("25,88" \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0