Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paralelogramma megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
622
Egy paralelogramma egyik oldalának hossza 7,2cm és az ehhez tartozó magassága 5,7cm hosszú. A paralelogramma egyik szöge63,7° Határozzák még a paralelogramma másik oldalának a hosszát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A paralelogramma szemközti szögei ugyan akkorák ennek tudatában könnyedén kiszámolhatjuk a másik szöget: `beta=(360°-2*alpha)/2=(360°-2*"63,7"°)/2=116,3°`

`m_a=b*sinbeta` képlettel pedig meghatározhatjuk a másik oldalt mivel ismerjük az oldallal szemben lévő szöget valamint a másik oldal magasságát.

`m_a=b*sinbeta`

`"5,7"=b*sin"116,3"°`

`color(red)("6,35" \ cm=b)`


A linken találsz ábrát is róla mely csak a szemléltetés kedvéért készült nem méretarányos: https://www.geogebra.org/calculator/zetyyrum


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0