Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 6 osztàly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
340
Segítséget szeretnék kérni! Köszönöm szépen! Melyik szàmból vettük el a (-0,7)-et ha az eredmény 0,3 lett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük kérdőjellel, hogy mit keresünk:
?-(-0,7)=0,3

A kivonandó és a különbség összegéből megkapjuk, hogy miből lett elvéve:
-0,7+0,3=-0,4

Ellenőrzés:
-0,4-(-0,7)=-0,4+0,7=0,3 ✓

Válasz: A (-0,4)-ből vettük el.
1