Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

13 feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
337
Segítséget szeretnék kérni. Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`(7 / 6 - 1 / 2) + color(red)⌂ = 8 / 9`
`color(red)⌂ = 8 / 9 - (7 / 6 - 1 / 2) = 16 / 18 - (21 / 18 - 9 / 18) = (16 - (21 - 9)) / 18 = (16 - 12) / 18 = 4 / 18 = color(red)(2 / 9)`

b)
`6 / 7 - color(red)⌂ = 3 / 7 + 1 / 21`
`color(red)⌂ = 6 / 7 - (3 / 7 + 1 / 21) = 18 / 21 - (9 / 21 + 1 / 21) = (18 - 10) / 21 = color(red)(8 / 21)`

c)
`color(red)⌂ - (- 5 / 6 + 3 / 5) = 0.15`
`color(red)⌂ = 0.15 + (- 5 / 6 + 3 / 5) = 9 / 60 + (- 50 / 60 + 36 / 60) = (9 + (- 50 + 36)) / 60 = (9 - 14) / 60 = -5 / 60 = color(red)(- 1 / 12)`
1