Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Segíts
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1)`

`alpha=180°-45°-62°=73°`

`5/(sin73°)=b/(sin45°)`

`b=sin45°*5/(sin73°)≈3.697`

`c=sin62°*5/(sin73°)≈4.62`

`2)`

`sinbeta/5=(sin70°)/9`

`beta≈31.47°`

`gamma=180°-70°-31.47°=78.53°`

`c/(sin78.53°)=9/(sin70°)`

`c=sin78.53°*9/(sin70°)≈9.39`
1