Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7 osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
676
Sziasztok! A kérdésem: Az utcán az egyezés kézenállást gyakorló fiatalember tömege 75kg Mekkora a fiatalember által a járdára ható erő? -Mekkora erőt fejt ki a járda a fiatalemberrel? Hogyan nevezik azt az erőt amellyel a fiatalember hát a járdára,- Mi ennek az erőnek az ellenereje és mekkora az értéke? Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A járdára ható erő: `F=m*g=75 \ kg*9,81 \ m/s^2=color(red)(735,75 \ N)`

Newton 3. törvényéből adódóan ugyan akkora erőtfejt ki a járda a fiatalemberre mint a fiatalember a járdára.

Súlyerő.

Normál erő.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0