Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A, B, C, feladat megoldása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
325
Szeretném kérni a segitséget hogy számoljuk ki. Mit írhatunk a házikó helyére , hogy igaz állitásokat kapjunk? Köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`color(red)⌂ - 4 / 7 = 5 / 21`
`color(red)⌂ = 4 / 7 + 5 / 21 = 12 / 21 + 5 / 21 = (12 + 5) / 21 = color(red)(17 / 21)`


b)
`color(red)⌂ - 5 / 9 = 8 / 27`
`color(red)⌂ = 5 / 9 + 8 / 27 = 15 / 27 + 8 / 27 = (15 + 8) / 27 = color(red)(23 / 27)`


c)
`color(red)⌂ + 9 / 28 = 5 / 7`
`color(red)⌂ = 5 / 7 - 9 / 28 = 20 / 28 - 9 / 28 = (20 - 9) / 28 = color(red)(11 / 28)`
Módosítva: 2 éve
1