Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek felvételi 9. Osztályba

Főoldal » Általános iskola » Matematika
337
Sziasztok!

Ezt az egyenlő szárú trapéz feladatot hogy kell megoldani? Mi a menete? Köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`epsilon` és a 30°-os szög szögpárok ebből adódik, hogy `epsilon=color(red)(30°)`

Tovább haladva felírjuk az alábbi egyenlőséget, hogy meghatárzzuk `delta` szöget.

`2*(epsilon+30°)+2delta=360°`

`2epsilon+2delta=300°`

`epsilon+delta=150°`

Behelyettesítjók `epsilon`-t: `30+delta=150°` ebből adódik, hogy `delta=color(red)(120°)`

`delta=elpsilon+gamma` összefüggésből pedig meghatározzuk `gamma` nagyáságát úgy, hogy:`gamma=delta-epsilon=120°-30°=color(red)(90°)` tehát derékszög.

`AB=2*16=color(red)(32 \ "egység")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0