Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
A hétvégén Dani és Luca az Állatkertben jártak. Testvérük, Edina betegség miatt nem mehetett velük. Otthon az élménybeszámoló során Dani azt mesélte Edinának, hogy csak kétlábú és négylábú állatokat néztek meg, és ő összesen 200 lábat számolt meg, míg Luca 60 fejet.

Hány kétlábú állatot láthattak?


1,Ennyi adatból ezt nem lehet meghatározni.
2,Pontosan ugyanannyi kétlábút láttak, mint négylábút.
3,Feleannyi kétlábút láttak, mint négylábút.
4,Kétszer annyi kétlábút láttak, mint négylábút.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(k + n = 60),
(k * 2 + n * 4 = 200):}`

`k + n = 60`
`k = 60 - n`

`k * 2 + n * 4 = 200`
`(60 - n) * 2 + n * 4 = 200`
`60 * 2 - n * 2 + n * 4 = 200`
`120 + n * 2 = 200`
`n * 2 = 200 - 120`
`n = 80 // 2 = color(red)40`

`k = 60 - n = 60 - 40 = color(red)20`

Tehát a helyes válasz:
3,Feleannyi kétlábút láttak, mint négylábút.

Ellenőrzés:
`k + n = 20 + 40 = 60`
`k * 2 + n * 4 = 20 * 2 + 40 * 4 = 40 + 160 = 200`
0