Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
463
A súlyemelő 1 800 N súlyú terhet emel 9 s idő alatt 2m magasra.Számitsd ki:
a) mennyi munkát végzett




b) mekkora a teljesítménye


(W=3 600 J; P=400 W)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`W=F*s=1.800 \ N*2 \ m=color(red)(3.600 \ J)`



b.)
`P=W/t=(3.600 \ J)/(9 \ s)=color(red)(400 \ W)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0