Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
416

Egy négyzet oldalainak hosszúsága 3 dm. Egy téglalap kerülete pontosan megegyezik ennek a négyzetnek a kerületével. A téglalap egyik oldala háromszor olyan hosszú, mint a másik.

Mekkora a különbség a téglalap oldalhosszai között?


30 cm
275 mm
2 és fél dm
2/10 m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(h + sz = 3 * 2),
(h = sz * 3):}`

`h + sz = 3 * 2`
`(sz * 3) + sz = 6`
`sz * 4 = 6`
`sz = 6 // 4 = 1.5 dm`

`h = sz * 3 = 1.5 * 3 = 4.5 dm`

`h - sz = 4.5 - 1.5 = 3 dm = color(red)(30 cm) = 300 mm = 0.3 m`
0