Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
Ma mindegyik 4.b osztályos volt iskolában. Az első óraközi szünetben az osztály néhány diákja bent maradt a tanteremben, a többiek – harmad annyian – rögtön kicsöngetés után elmentek a büféhez, és a szünet végéig ott tízóraiztak.
A teremben tízóraizók közül, annak elfogyasztása után 8-an kimentek az udvarra. Ezután a becsengetésig a 4.b osztályból pont annyian voltak a tanteremben, mint ahányan nem.

Hány tanuló jár a 4.b osztályba?


20
24
28
32
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(t = b * 3),
(t - 8 = (t + b) // 2):}`

`t - 8 = (t + b) // 2`
`(b * 3) - 8 = ((b * 3) + b) // 2`
`b * 3 - 8 = b * 4 // 2`
`b * 3 - 8 = b * 2`
`b * 3 - b * 2 = 8`
`b = 8`

`t = b * 3 = 8 * 3 = 24`

`t + b = 24 + 8 = color(red)32` tanuló jár a 4.b osztályba
0