Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
354
Mennyi festék kell egy 200.0m hosszú, 0.2 m átmérőjűhengeres csővezeték befestéséhez, ha 1kg festék 6 négyzetméterre elegendő.


Milyen magas a 2,5 literes edény ha a belső átmérője 18 cm.




Egy 4 m hosszú vscső külső átmérője 0,8 cm, a falmagassága pedig 0,02 cm, a vas sűsrűsége RÓ= 7600 kg/köbméter. Hány kg a vascső.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mennyi festék kell egy 200.0m hosszú, 0.2 m átmérőjűhengeres csővezeték befestéséhez, ha 1kg festék 6 négyzetméterre elegendő.

`F_"palást" = 2 * r * pi * m = 0.2 * pi * 200 ~~ 125.663706 m^2`

`F_"palást" // 6 = 125.663706 // 6 ~~ color(red)20.943951 kg` festék kell



Milyen magas a 2,5 literes edény ha a belső átmérője 18 cm.

`T = r^2 * pi * m = 9^2 * pi * m = 2.5 l = 2500 cm^3`

`m = 2500 // (81 * pi) ~~ color(red)9.824380 cm` magas



Egy 4 m hosszú vscső külső átmérője 0,8 cm, a falmagassága pedig 0,02 cm, a vas sűsrűsége RÓ= 7600 kg/köbméter. Hány kg a vascső

`T_"vasrúd" = r^2 * pi * m = 0.004^2 * pi * 4 ~~ 0.0002010619 m^3`
`T_"üreg" = r^2 * pi * m = 0.0038^2 * pi * 4 ~~ 0.0001814584 m^3`
`T_"cső" = T_"vasrúd" - T_"üreg" = 0.0002010619 - 0.0001814584 ~~ 0.0000196035 m^3`

`T_"cső" * 7600 = 0.0000196035 * 7600 ~~ color(red)0.148987 kg` a cső tömege

(Lehet ez utóbbit szerencsésebb lett volna cm-ben számolni és csak a végén váltani át m-be.)
0