Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Választ levezetve kérem hogy a többi ilyen feladatot meg tudjam oldani. Köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_2(x+1)=5`

`log_2(x+1)=log_2(2^5)`

a logaritmusfüggvény szigorú monotonitása miatt:

`x+1=32`

`x=31`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyök jó.

`M={31}`
0