Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Levezetve szeretném kérni hogy a többi ilyen feladatot meg tudjam egyedül oldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3^x*27=3^(2x+1)`

`3^x*3^3=3^(2x+1)`

`3^(x+3)=3^(2x+1)`

`"SZ.M.M."`

`x+3=2x+1`

`color(red)(2=x)`

Mivel csak ekvivalens átalakítást végeztünk ezért az így kapott eredmény megoldása az egyenletnek.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1