Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
314
Irja fel gyöktényezős alakba: 10x^2+57-18=
Csatoltam a fotót.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matemtika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`10x^2+57x-18`

A gyöktényezős alak:

`a(x-x_1)(x-x_2)`

`a=10`

`x_(1, 2)=(-57±sqrt(57^2-4*10*(-18)))/(2*10)`

`x_1=3/10`

`x_2=-6`

Behelyettesítek:

`10(x-3/10)(x+6)`

`(10x-3)(x+6)`
0