Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
493
Az e egyenes átmegy az origón, és párhuzamos a v(5; -2)vektorral.

a) Határozd meg az e egyenes iránytangensét!
b) Írd fel az e egyenes egyenletét!
c) Írd fel annak az f egyenesnek az egyenletét, amelyre illeszkedik a P(0; 2) pont, és párhuzamos az e egyenessel!
d) Írd fel annak a g egyenesnek az egyenletét, amely átmegy az origón, és merőleges az e egyenesre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`m=y/x=color(red)(-2/5)`



b.)
`y=mx+b`

`color(red)(y=-2/5 x)`



c.)
`y=mx+b`

`color(red)(y=-2/5 x +2)`



d.)
Mivel merőleges rá és origón halad át. Így e egyenes ellentetje kell legyen.

`color(red)(y=5/2 x)`
1