Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok szeretnék segítséget kérni.

Főoldal » Középiskola » Fizika
407
Mekkora lenne annak a levegőnek a térfogata 20 Celsius-fok hőmérsékleten és külső légköri nyomáson, amely akkor távozik egy 4m x 5m x 3m méretű szobából, amikor a szoba levegőjének hőmérséklete 0 Celsius-fokról 20 Celsius-fokra növekszik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`V_1/T_1=V_2/T_2`

`V_1` = `a*b*c` = `4*5*3` = 60 `m^3`

`60/273=V_2/293`

`V_2` = `(60*293)/273` = 64,4 `m^3`

`DeltaV` = `V_2-V_1` = 64,4-60 = `color(red)("4,4 " m^3)`.
1