Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
SOS nagyon sürgős!!
Előre is köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.)
a.)
`"0,94"^n="0,65"`

`n=(lg \ "0,65")/(lg \ "0,94")approxcolor(red)("6,96")`

Tehát a 7. év végén valamikor.


b.)
`(1-("1,06"*"0,94")^8)*100approxcolor(red)("2,84" %)`




4.)
`10.000*"1,03"^n=16.000`

`"1,03"^n="1,6"`

`n=(lg \ "1,6")/(lg \ "1,03")approxcolor(red)("15,9")`

Tehát a 16. év végén valamikor.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1