Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika útszámitás?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
597
Két egymásra merőleges országúton mikrobusz és személyautó halad. A kereszteződéstől egyszerre indulnak, egyenletesen haladnak. A mikrobusz sebessége 54 km/h, a személyautójé 20m/s. Milyen messze lesz a kereszteződéstől a két autó az indulás után 15 perccel? Milyen messze egymástól ekkor a két jármű?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Na szóval: s=v·t mikrobusz megtett távolsága : 54km/h * 0.25 h=13.5 km
személyautó megtett távolsága: 20m/s * 900s = 18000m = 18 km
Két jármű egymástól lévő távolsága: 18 km - 13.5 km = 4,5 km
Tehát összegezve : A mikrobusz 13.5 km-re van a kereszteződéstől, míg az autó 18 km-re van onnan. Ez a két jármű 4.5 km-re van egymástól.
UI.: a 0.25 h így jött ki : 15/60 ; a 900s pedig így :15*60


Remélem jó lett :D
0