Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika. SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legegyszerűbb megoldás szerintem ha a három körszelet területet határozzuk meg függetlenül a háromszög területétől.

A sugarak és a háromszög csúcsai egyenlő szárú háromszögeket hoznak létre. Aminek alapján elhelyezkedő szögek a nagy háromszög felei lesznek tehát `30°` ebből adódik hogy a kis háromszög valamint a körszeletek középponti szöge egybeesik így az `180-3*30°=120°`

És most egy képletben kiszámoljuk a szürke rész területét.

`T=3*((r^2*pi*alpha)/(180°)-r^2*sinalpha)/2=3*((6^2*pi*120°)/(180°)-6^2*sin120°)/2=color(red)("66,33" \ cm^2)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0