Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
389
1) 70 gramm jódot oldunk fel 830 gramm etanolban. Hány kilogramm az oldat tömege?
Hány tömegszázalékos az így készített oldat?
2) 7 gramm cukorból és 150 gramm vízből oldatot készítünk. Hány gramm az oldat
tömege? Hány tömegszázalékos az így készített oldat?
3) 30 gramm sóból és 220 gramm vízből konyhasóoldatot készítünk. Hány gramm az
oldat tömege? Hány tömegszázalékos az így készített oldat?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, tömegszázalék
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
1) oldat tömege: 70+830=900 gramm=0,9 kg 70/900=0,077777777=7,7777778%-os
Módosítva: 2 éve
0

2) oldat tömege: 7+150=157 gramm 7/157=0,044585987=4,4585987%-os
0

3) oldat tömege: 30+220=250 gramm 30/250=0,12=12%-os az oldat.
0