Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kellene ebben a feladatban. Köszi:)

Főoldal » Középiskola » Matematika
513
Egy gyárkémény árnyéka 35,8 m, ugyanakkor a merőlegesen 10 cm mélyen földbe szúrt 2 méter hosszú karónak az árnyéka 1,62 méter. Határozzuk meg a kémény magasságát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, hasonlóság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hasonló háromszögeket alkotunk. Az egyikről tudjuk, hogy egy 2 méteres karó ami 10 centivel bele áll a földbe így a felszín feletti része 1,9 méter hosszú.

Felírjuk az arányokat majd kiszámoljuk.

`m/("35,8")=("1,9")/("1,62")`

`m="35,8"*("1,9")/("1,62")`

`color(red)(m=41,99 \ m)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0