Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
577
Egy kör területe
a) 314dm^2
b) 113,1cm^2
c)1,826m^2.
Add meg a kör kerületét deciméterben, hàrom tizedesjegyre kerekítve.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika.SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 314dm^2
`r = sqrt(T // pi) = sqrt(314 // pi) = 9.997465 dm = 99.974649 cm`
`K = 2 * r * pi = 2 * 99.974649 * pi = 628.16 cm`

b) 113,1cm^2
`r = sqrt(T // pi) = sqrt(113.1 // pi) = 6.000071 cm`
`K = 2 * r * pi = 2 * 6.000071 * pi = 37.67 cm`

c) 1,826m^2.
`r = sqrt(T // pi) = sqrt(1.826 // pi) = 0.762387 m = 76.238694 cm`
`K = 2 * r * pi = 2 * 76.238694 * pi = 479.02 cm`
0