Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika. SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
690
Tudjuk, hogy a kör kerülete
a) 628cm
b) 842mm
c) 0,93m
Add meg a kör területét négyzetcentiméterben, két tizedesjegyre kerekítve.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 628cm
`r = K // 2 // pi = 628 // 2 // pi = 99.949304 cm`
`T = r^2 * pi = 99.949304^2 * pi = 31384.08 cm^2`

b) 842mm
`K = 842 mm = 84.2 cm`
`r = K // 2 // pi = 84.2 // 2 // pi = 13.400846 cm`
`T = r^2 * pi = 13.400846^2 * pi = 564.18 cm^2`

c) 0,93m
`K = 0.93 m = 93 cm`
`r = K // 2 // pi = 93 // 2 // pi = 14.801409 cm`
`T = r^2 * pi = 14.801409^2 * pi = 688.27 cm^2`
0