Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi segitenétek?

Főoldal » Középiskola » Fizika
568
Mekkora magasságig lehet egy henger alakú tartályt vízzel megtölteni, ha alaplapjának átmérője 260 cm, és a tartály aljára ható nyomóerő nem lehet több 210 kN-nál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A hordó aljára ható erő a hidrosztatikai nyomás szorozva a hordó alapterületével: `F``=``rho h g A``=``rho h g pi r^2``=``1/4rho h g pi d^2`. Innen a magasság `h``=``(4F)/(rho g pi d^2)``=``(4*210000)/(1000*10*pi*2.6^2)~~3.96m`.
0