Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
Hatàrozd meg a kör kerületét centiméterben és a kör területét négyzetcentiméterben, ha a kör àtmérőjének hossza:
a) 2,6cm
b) 4,28dm
c) 53mm
Eredményeidet két tizedesjegy pontossàggal add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 2,6cm
`r = d // 2 = 2.6 // 2 = 1.3 cm`
`K = 2 * r * pi = 2 * 1.3 * pi = 8.17 cm`
`T = r^2 * pi = 1.3^2 * pi = 1.69 * pi = 5.31 cm^2`

b) 4,28dm
`r = d // 2 = 4.28 // 2 = 2.14 dm = 21.4 cm`
`K = 2 * r * pi = 2 * 21.4 * pi = 134.46 cm`
`T = r^2 * pi = 21.4^2 * pi = 457.96 * pi = 1438.72 cm^2`

c) 53mm
`r = d // 2 = 53 // 2 = 26.5 mm = 2.65 cm`
`K = 2 * r * pi = 2 * 2.65 * pi = 16.65 cm`
`T = r^2 * pi = 2.65^2 * pi = 7.0225 * pi = 22.06 cm^2`
0