Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria számítások 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Határozd meg az alábbi háromszögben az ismeretlen szögeket és oldalakat!
SOS képet csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Függőleges befogóval szemközti szög: `sinalpha=1/("26,02")=>alpha=sin^-1 \ 1/("26,02")=color(red)("2,2"°)`


Vízszintes befogóval szemközti szög: `180°-90°-"2,2"°=color(red)("87,8"°)`


Függőleges befogó: `x=sqrt("26,02"^2-1^2)=color(red)("25,98" \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0