Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
388
Három szám összege 721.Az első a második szám fele,a második szám a harmadik szám felé.Melyek ezek a számok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(e + m + h = 721),
(m = e * 2),
(h = m * 2):}`

`h = m * 2 = (e * 2) * 2`

`e + (e * 2) + (e * 2 * 2) = 721`
`e * 7 = 721`
`e = 721 // 7 = color(red)103`

`m = e * 2 = 103 * 2 = color(red)206`

`h = m * 2 = 206 * 2 = color(red)412`

Ellenőrzés:
`e + m + h = 103 + 206 + 412 = 721`
0