Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. Osztályos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Sziasztok ! Az alábbi feladatokban kérném a segítségeteket ha kérhetem levezetéssel. Köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5.
a) Ki fiatalabb? Sári

b) Hány év köztük a korkülönbség? 8 év

c) Hány évesek külön-külön?

`{(sanyi + sári = 18),
(sári + 8 = sanyi):}`

`sanyi + sári = 18`
`(sári + 8) + sári = 18`
`2 * sári + 8 = 18`
`2 * sári = 18 - 8`
`sári = 10 // 2 = color(red)5`

`sanyi = sári + 8 = 5 + 8 = color(red)13`

Ellenőrzés:
`sanyi + sári = 13 + 5 = 18`

`{:(, "Most", "8 év múlva"),
("Sári", 5, 13),
("Sanyi", 13, 21):}`
Módosítva: 2 éve
0