Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6.
9 és 6 legkisebb közös többszöröse 18. (Mert `9 * 2 = 18` és `6 * 3 = 18`)

`7 / 9 = 14 / 18`

`1 1 / 6 = 18 / 18 + 3 / 18 = (18 + 3) / 18 = 21 / 18`

`14 / 18 + 21 / 18 = (14 + 21) / 18 = color(red)(35 / 18)`


7.
a)
12 és 8 legkisebb közös többszöröse 24. (Mert `12 * 2 = 24` és `8 * 3 = 24`)

`7 / 12 = 14 / 24`

`3 / 8 = 9 / 24`

`14 / 24 - 9 / 24 = (14 - 9) / 24 = color(red)(5 / 24)`


b)
`1 = 8 / 8`

`8 / 8 - 3 / 8 = (8 - 3) / 8 = color(red)(5 / 8)`


c)
10 és 8 legkisebb közös többszöröse 40. (Mert `10 * 4 = 40` és `8 * 5 = 40`)

`9 / 10 = 36 / 40`

`3 / 8 = 15 / 40`

`36 / 40 - 15 / 40 = (36 - 15) / 40 = color(red)(21 / 40)`


d)
2 és 8 legkisebb közös többszöröse 8. (Mert `2 * 4 = 8`)

`2 1 / 2 = 16 / 8 + 4 / 8 = (16 + 4) / 8 = 20 / 8`

`20 / 8 - 3 / 8 = (20 - 3) / 8 = color(red)(17 / 8)`
Módosítva: 2 éve
0