Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számísd ki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kivonáshoz közös nevezőre kell hozzuk őket. Mivel mindkét nevező prímszám, esélytelen, hogy a szorzatuknál kisebb közös többszöröst találjunk.

`1 3 / 7 = 21 / 21 + 9 / 21 = (21 + 9) / 21 = 30 / 21`

`1 1 / 3 = 21 / 21 + 7 / 21 = (21 + 7) / 21 = 28 / 21`

`30 / 21 - 28 / 21 = (30 - 28) / 21 = color(red)(2 / 21)`
0