Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
ábrázoljuk koordináta rendszerben azokat (x;y) amelyekre igazak y=1/2x+3 egyenletre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvény
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyszer x-et majd y-t teszed egyenlővé 0-val. Igy megkapod a tengely metszés pontokat.

`0=1/2x+3`

`-3=1/2x`

`-6=x`



`y=1/2*0+3`

`y=3`


Ezektől a pontoktol indulsz jobbra és balra fel és le. A pozitív tartományban jobbra 2 és 1 fel majd negatív tartományba 2 balra és 1 le. Majd össze kötöd a pontokat és kapsz egy egyenest.
0