Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
466
x^5 + 32=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ez nem exponenciális, hanem sima polinomegyenlet; kivonsz 32-t:

x⁵ = -32, végül ötödik gyököt vonsz:
x = -2.
-1