Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Ha az egyik csapon 10 perc alatt, a másikon 20 perc alatt töltjük meg a kádat, akkor a két csapon együtt mennyi idő alatt telik meg a fürdőkád?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. csap:

10 perc alatt telik meg 1 kád

60 perc alatt telik meg 6 kád

II. csap:

20 perc alatt telik meg 1 kád

60 perc alatt megtelik 3 kád

Együtt:

60 perc alatt megtelik 6+3 = 9 kád

1 kád tehát megtelik `60/9` perc alatt (`6.dot(6)` perc vagy 6 perc 40 másodperc alatt).

vagy:

x = `1/(1/10+1/20)` = `1/(2/20+1/20)` = `1/(3/20)` = `20/3` (az is annyi).
Módosítva: 2 éve
0