Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatban segítség?

Főoldal » Középiskola » Fizika
331
Sziasztok! Ebben a két feladatban kéne a segítségetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika #fotoeffektus #atomfizika #házi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
hullámhossz: λ= 632nm; Teljesítmény: P=2mW; Planck állandó: h= 4,136 · 10¹⁵ eV · s Fény sebessége vákumban c= 3·10⁸ m/s frekvencia f = c/λ
a, Foton Energiája = plank állandó · (foton) frekvenciája egyenlettel: E=h · f = h · c/λ [J/ foton]
b, Tudjuk, hogy a teljesítmény 2mW ezt átkonvertáljuk Jule/s -ba: 0.002 J/s
aztán az a részben kapott eredménnyel elosztjuk a 0.002J/s -ot. Tehát E/0.002 [foton/s]
Mértékegységekkel:
[J/foton] / [J/s] = [foton/s]
a behelyettesítést meghagyom neked gyakorlásnak.
Második feladat:
hullámhossz: λ= 500nm ; 2,51 · 10¹⁵ foton/s P=?
1.kiszámoljuk egy foton energiáját:
E=h · f = h · c/λ
aztán ezt az egy foton energiáját megszorozzuk az összes foton darabszámával ami másodpercenként kibocsátódik és keszen vagyunk
Módosítva: 2 éve
1