Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan tudnám megoldani a következő matematika feladatot? Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely az y tengelyt -2 pontban metszi, és irányszöge 60•?

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
Ennél a feladatnál elakadtam, segítségeteket kérném! Addig jutottam el, hogy talán a P(x;-2), de nem tudom mit kezdjek a 60•-kal.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ismerjük a meredekség egyik egyenletét mely: `m=tan alpha` ebből kiszámoljuk a meredekséget behelyettesítjük az egyenes egyik alapegyenletébe és kész is.

`m=tanalpha=tan60°=sqrt3`

`y=mx+b`

`y=sqrt3x-2`

És kész is az egyenlet: `color(red)(y=sqrt3x-2)`

Az ábrát a linkre kattintva megtekintheted: https://www.geogebra.org/calculator/fp9555xf


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0