Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az alábbi reakciók közül melyik megy végbe szobahőmérsékleten, katalizátor nélkül?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
482
N2+O2=2 No

Hg+S=Hgs

So2+O2=2 SO2

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
A reakciók közül az `SO_2 + O_2 = 2 SO_2` reakció megy végbe szobahőmérsékleten, katalizátor nélkül. Ez a reakció egy exoterm folyamat, tehát hő fejlődik ki, és spontán módon lezajlik szobahőmérsékleten is.
0

Szivesen amúgy........
0