Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria egyenes egyenleten

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Sziasztok! Remélem tud nekem valaki segíteni, hétfőn dolgozatot írok, és sajnos egyáltalán nem értem. Próbálok azokkal a feladatokkal gyakorolni amiket a tanár adott, de magyarázat nélkül sajnos nem megy. Esetleg valaki tudna magyarázatot adni a megoldási lépésekhez? (Csatoltam a képet) Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koordinata geometria egyenes egyenleten
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Hogy rajta van-e az a pont ott behelyettesíted az eredeti egyenletbe a pont koordinátáit. jelen esetben X=7 Y=1, ha kijön az eredmény, akkor rajta van. 5*7-10*1=20 25 nem =20 ezért nincs rajta.
Ott metszi az x tengelyt, ahol Y=0 5x=20 x=4
Ott metszi az y tengelyt ahol X=0 -10y=20 Y=-2
P pont akkor van rajta, ha kijön az egyenlet tehát 5*3-10y=20 y=-0,5

0