Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
316
a B feladat lenne az
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Eggyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(4x2-12x+9)-(4x2-20x+25)=40
8x-16=40
8x=56
x=7

itt egy nevezetes azonosságot kell használni (a-b)2=a2-2ab+b2
ha nem tanultátok még, akkor próbáld a négyzetre emelést szorzással leírni, pl (2x-3)*(2x-3)
ekkor minden tagot minden taggal szorozni kell, és összevonással pont nevezetes azonosságot kapsz
0