Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabadesés

Főoldal » Általános iskola » Fizika
907
Milyen magasról ejtettük le szabadeséssel azt a testet,amely 90s alatt éri el a talajt,és mekkora a sebessége becsapódáskor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A szabadon eső test t idő elteltével (g/2)*t²+v₀*t távolságra kerül az ejtési ponttól, ahol g a nehézségi gyorsulás, g=~10 m/s², v₀ a kezdősebesség, ami most 0, mivel ejtettük a testet. Eszerint (10/2)*90² =40.500 métert tett meg a test, ilyen magasról ejtettük.

A pillanatnyi sebességet a v=g*t képlet írja le; v=10*90=900, vagyis 900 m/s sebességgel csapódott a földbe.
1