Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Képet csatoltam. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2+18x=40`

`(x+9)^2-81=40` /+81

`(x+9)^2=121` /gyökvonás

I.

`x+9=11` /-9

`x_1=2`

II.

`x+9=-11` /-9

`x_2=-20`

Ellenőrzés!
0