Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 25 kg tömegű homokzsák kötél segítségével fel van függeszteve. Milyen magasra emelkedik a súlypontja, ha egy 10 g-os lövedéket 400 m/s sebességgel vízszintesen belelövünk?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
324
Egy 25 kg tömegű homokzsák kötél segítségével fel van függeszteve. Milyen magasra
emelkedik a súlypontja, ha egy 10 g-os lövedéket 400 m/s sebességgel vízszintesen
belelövünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A lövedék kezdeti mozgási energiája megegyezik a homokzsák végső helyzeti energiájával.

Mozgási energia:

`E_m=(mv^2)/2`

`E_m=(0.01*400^2)/2=800` `J`

Helyzeti energia:

`E_h=m*g*h`

`E_h=E_m`

`25*10*h=800`

`h=3.2` `m`
1