Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az O középpontu kör OA, OB, OC és OD sugarai rendre 86°,70°, 124°-os szöget zárnak be egymással. AOD szög mértéke és az ABCD négyszög szögeinek mértékét kell ki számítanom.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
Hogyan kell ki számítani a mértékét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
AOD szög 360-70-86-124=80 fok

A-nál lévő szög (360-86-80)/2=97 fok
B-nél lévő szög (360-70-86)/2=102 fok
C-nél lévő szög (360-70-124)/2=83 fok
D-nél lévő szög (360-124-80)/2=78 fok
0