Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Létezik-e olyan háromszög, melynek oldalai agyanlőek az adott hosszúságú szakaszokkal?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
338
a=15cm
b=6cm
c=7cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ezekkel az oldalakkal nem lehet háromszöget szerkeszteni, mert a két rövidebb oldal összege kisebb, mint a leghosszabb oldal önmagában, ezért a rövidebb oldalak nem érnek össze.
0